سه‌شنبه، آبان ۰۵، ۱۳۸۸

مدير گروه اپتومتري دانشگاه علوم پزشکي ايران: براي تهيه عينک طبي پارامترهاي مختلف را بسنجيد

به گفته يک اپتومتريست، همواره بايد يک سري اصول علمي و کاربردي ويژه اي در نظر گرفته شود تا فرد به هنگام استفاده از عينک دچار مشکلات چشمي ، بينايي و علايمي همچون سردرد ، خستگي چشم ، دو بيني و تاري گاه گاهي نشود.

دکتر ابراهيم جعفرزاده پور، مدير گروه اپتومتري دانشگاه علوم پزشکي ايران در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا - واحد علوم پزشکي ايران در خصوص موارد قابل توجه در تهيه عينک گفت : بايد در نظر گرفت که حتي در ساعت هاي اول استفاده از عينک، نبايد احساس تنش و ناراحتي به فرد دست دهد همچنين انتخاب درست عدسي ها و استفاده از عدسي هايي با انحناهاي خاص و در نظر گرفتن شرايطي که قرار است در آن شرايط از عينک استفاده شود از موارديست که بايد هنگام تهيه عينک مورد توجه قرار گيرد.

عضو انجمن اپتومتري ايران تاکيد کرد: پس از تهيه بايد جهت تاييد چشم پزشک عينک را به وي يا اپتومتريستي که عينک را تجويز كرده نشان داد.

وي علت برگرداندن عينک را چک شدن عينک از نظر نمره عينک و نيز پارامترهاي فيزيکي ، هندسي و اپيتيکي عنوان کرد و ادامه داد: عينک بايد به ما کمک کند تا ديد و شرايط بينايي بهتري داشته باشيم که اين مقوله به چند پارامتر از جمله انتخاب درست عدسي ها بستگي دارد.

دکتر جعفرزاده پور شرايط استفاده از عينک را يکي ديگر از پارامترهاي مطرح در انتخاب عينک عنوان کرد و گفت: ممکن است بخواهيم از عينک تهيه شده در يک محيط بسته و شرايط نوري کنترل شده يا در يک محيط باز و با شرايط نوري متغير و غير قابل کنترل استفاده کنيم يا اينکه بخواهيم براي استفاده از رايانه يا هنگام رانندگي و يا مطالعه از آن عينک استفاده کنيم که تمام اين شرايط در انتخاب نوع عدسي و روکش مطرح است و اينکه از روکش‌هاي آنتي رفلکس يا آنتي گلر يا از عدسي‌هاي فتوکراميک و يا عدسي هايي رنگي استفاده شود.

مدير گروه اپتومتري دانشگاه علوم پزشکي ايران در خاتمه با بيان اينکه اپتومتريست با در نظر گرفتن چهار چوب کلي شکل فرم، جنس عدسي، نوع عدسي، خصوصيات رنگي آن، انتخاب‌هاي مختلف را به بيمار پيشنهاد مي‌کند، گفت: چنانچه براي تهيه عينک به مراکزي مراجعه کرديد که تنها به سلايق شما توجه شد و تلاش کردند تا شما را متقاعد به خريد انتخاب سليقه اي خود کنند، به کيفيت علمي کار آن مرکز شک کنيد.

شنبه، مرداد ۳۱، ۱۳۸۸

مفيد براي خود، مضر براي ديگران!

استفاده از عينک‌هاي آيينه‌اي اگرچه براي فرد مفيد است اما براي اطرافيان او زيان آور خواهد بود.

دکتر احمد ميرزايي متخصص چشم در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا واحد علوم پزشکي ايران، گفت: عينک‌هاي آيينه‌اي که ظاهري زيباتر از ساير عينک‌ها نيز دارند، به دليل انعکاس بيشتر اشعه خورشيد براي فرد موثرتر هستند.

وي تاکيد کرد: با وجود اين که استفاده از عينک آيينه‌اي براي خود شخص مفيدتر از ساير عينک‌هاست اما براي اطرافيان که به اين عينک نگاه مي‌کنند مانند نگاه کردن به برف بوده و اشعه منعکس شده از شيشه‌هاي اين عينک به چشم ديگران به اندازه اشعه منعکس شده از برف، آسيب رسان است.

وي افزود: با توجه به قرار گرفتن در فصل تابستان، بازار اين عينک‌ها داغ‌تر از هميشه است و توجه به تاثيرات انتخاب نوع عينک براي اطرافيان هم ضروري است.

چهارشنبه، مرداد ۰۷، ۱۳۸۸

تمام عینک های آفتابی به طور یکسان ساخته نشده اند

در بررسی جدیدی که به عمل آمده، توجه اصلی اکثر مردم، هنگام خرید عینک آفتابی بر روی سبک و قیمت آن است، اما این فکر خوبی نیست. انجمن چشم پزشکی آمریکا اظهار می دارد: عاقلانه است که در هنگام خرید عینک یک بررسی جدید انجام شود.
دکتر گریگوری متخصص چشم پزشکی و سخنگوی این انجمن در یک اخبار منتشر شده از این گروه بیان کرد که زیاد قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش خورشید، مشکلات گوناگونی را در رابطه با این مساله ایجاد کرده از قبیل: آب مرواریدهای مرتبط با سن و تباهی و فساد قرنیه.
اختلالات دیگر ناشی از اشعه که می تواند در سطح چشم به طور غیر طبیعی روی دهد، سوختگی چشم ها از آفتاب است. این اوضاع می تواند باعث تیره وتار شدن دید، ناراحتی، قرمزی، پارگی، دید موقت و از دست رفته شود و در بعضی موارد منجر به کوری و نابینایی چشم شود.
او به مردم توصیه می کند که از عینک های آفتابی با کیفیت و پوشش مناسب که به طور صحیح چشم را از اشعه ماوراء بنفش محافظت کند و هر وقت که بیرون می روند از یک کالاه پهن و عریض لبه دار و کناره دار استفاده کنند.
به بعضی از لنزهای این عینک ها خوب توجه شده که شامل یک پوشش سخت و محکم است که به حفاظت چشم ها در برابر اشعه ماوراء بنفش کمک می کند، این انجمن برای جلوگیری از صدمه چشم ها در رابطه با اشعه ماوراء بنفش توصیه هایی برای مردم دارد که از پوشش چشمی برای حفاظت از اشعه ماوراء بنفش استفاده کنید، حتی در روزهای ابری و در زمستان، عینک های آفتابی یا لنزهای با کیفیت انتخاب کنید که 100 تا 90 درصد از اشعه مارواء بنفش A و B و 90 تا 75 درصد از نور مرئی و قابل رویت صفحه بیرون را مسدود کند. در خرید عینک مطمئن شوید که لنزهای عینک آفتابی در رنگ کاملا جور و هماهنگ و عاری از هرگونه خدشه و یا عیب و نقص باشند.
لنزهای خاکستری و دودی رنگ را انتخاب کنید، زیرا آنها شدت نور را بدون تغییر در رنگ اشیاء کاهش می دهند، این بدان معنی است که آنها طبیعی ترین رنگ دید را فراهم می کنند. برای نشان دادن سلامت چشم و برای اینکه دید خوب خود را حفظ کنید، آزمایشات چشم را به طور مرتب انجام دهید و آنها را در آخرین خبر به روز نگه دارید.
این انجمن اظهارداشت: همچنین داشتن پوشش چشمی در برابر اشعه ماوراء بنفش برای نوجوانان و سنین کم خیلی مهم است. زیرا آنها معمولا بیشتر وقتشان را در زیر آفتاب سپری می کنند تا بزرگسالان.
آنها را از خطر بیشتر صدمات چشم مصون نگه دارید

چهارشنبه، خرداد ۲۰، ۱۳۸۸

هشدار رييس انجمن علمي اپتومتري: عينك‌هاي آفتابي نامرغوب مي‌تواند به بروز عيوب انكساري منجر شود

به تدريج همراه با گرم شدن هوا و شدت گرفتن نور خورشيد، بازار استفاده از عينك‌هاي آفتابي داغ مي‌شود. كاربرد اصلي عينك آفتابي حفاظت چشم در برابر اشعه ماوراء بنفش نور خورشيد است؛ اما در اين ميان برخي به جنبه زيبايي آن بيشتر توجه كرده و در حاشيه خيابان‌ها آيينه به دست انواع عينك‌ها را به چشم زده و امتحان مي‌كنند و فارغ از استانداردهاي اين عينك‌ها و خطراتي كه مي‌تواند براي چشم داشته باشد، زيباترين آنها را خريداري مي‌كنند. اين در حالي است كه به گفته متخصصان چشم و اپتومتري اين تصور كه عينك آفتابي جنبه تزئيني دارد، صحيح نيست؛ چرا كه عدم حفاظت چشم در برابر نور خورشيد و استفاده از عينك‌هاي آفتابي غيراستاندارد مي‌تواند اثرات جبران ناپذيري را در چشم‌ها بر جاي گذارد
دكتر محمد آقازاده اميري، رييس انجمن علمي اپتومتري ايران، در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا، با بيان اينكه قرار گرفتن بيش از حد در معرض نور آفتاب مي‌تواند خطرات زيادي براي سلامتي بدن از جمله چشم‌ به همراه داشته باشد، گفت:‌ اشعه ماوراي بنفش نور خورشيد مي‌تواند سلامتي چشم را تهديد كرده و بيماري‌هايي مانند آب مرواريد، ناخنك، التهابات ملتهمه و قرنيه را ايجاد كند. همچنين قرار گرفتن بيش از حد در معرض نور آفتاب مي‌تواند گروهي از سرطان‌هاي چشمي را سبب شود.

وي با بيان اينكه برخي عوامل مانند عرض جغرافيايي، پوشش ابري، ارتفاع، موقعيت خورشيد و غيره در تابش نور آفتاب و تاثير آن در بدن موثر است، ‌افزود: همچنين عواملي مانند رنگ پوست، شغل افراد و استفاده از داروها مي‌تواند در تاثير نور آفتاب بر بدن موثر باشد. بر اين اساس از نظر كلينيكي، نور خورشيد از ساعت 10 صبح تا 2 بعدازظهر مهم است؛ چرا كه 50 درصد نوري كه به زمين مي‌رسد در اين ساعات است. بنابراين افراد بايد شرايط خود را به گونه‌اي تنظيم كنند كه طي اين ساعات در معرض UV خورشيد قرار نگيرند.


وي گفت: در صورتي كه فردي در طول روز بيشتر از 8 ساعت در معرض اشعه UV خورشيد قرار گيرد،‌ حدود 4 برابر بيشتر از ديگران به آب مرواريدهاي چشمي دچار خواهد شد. همچنين مصرف برخي داروها از جمله داروهاي موثر بر سيستم ايمني بدن،‌ در عدسي چشم تاثير مي‌گذارند.


تيرگي عينك‌هاي آفتابي متناسب با شرايط استفاده از آن باشد


اين متخصص اپتومتري در تشريح عينك‌هاي آفتابي ايده‌آل به منظور حفاظت از اشعه ماوراء بنفش خورشيد، گفت: عينك آفتابي مطلوب بايد 99 تا 100 درصد اشعه ماورا بنفش A و B را جذب كند. همچنين تيرگي اين عينك‌ها به اندازه‌اي باشد تا ديد فرد و تشخيص علايم را با مشكل مواجه نكند. رنگ‌هاي خاكستري خنثي، قهوه‌اي، كهربايي و سبز در عينك‌هاي آفتابي مطلوب است. تيرگي عدسي استفاده شده در عينك‌هاي آفتابي بايد متناسب با شرايط استفاده از آن باشد.


عينك‌هاي آفتابي بايد اطراف چشم‌ها را بپوشاند

وي ادامه داد: لازم است فرم عينك‌هاي آفتابي به گونه‌اي باشد كه به راحتي روي صورت فيكس شده و عدسي مستقيم جلوي چشم قرار گيرد، ‌كمترين فاصله را با چشم داشته باشد و اطراف چشم‌ها را به اندازه كافي بپوشاند. همچنين عينك‌هاي آفتابي بايد در برابر ضربه مقاوم و يا به عبارتي نشكن باشند. در مجموع حفظ ديد، رنگ و حفظ ديد دو چشمي به دنبال استفاده از عينك‌هاي آفتابي مهم است.


عينك‌هاي آفتابي غيراستاندارد مي‌تواند عيوب انكساري را سبب شود

اين متخصص اپتومتري به ايسنا گفت: در صورتي كه عينك آفتابي از شرايط استاندارد برخوردار نباشد به دليل شكست نورهاي متعدد مي‌تواند خستگي و سردردهاي ناخواسته را به دنبال داشته و يا حتي سبب ايجاد عيوب انكساري شوند. در صورتي كه عينك‌هاي آفتابي طيف‌هاي اپتيكي لازم را حذف نكنند، نور شديد خورشيد، سلامت چشم از جمله شبكيه، قرنيه، ‌ملتهمه و عدسي را با خطر مواجه مي‌كند. بنابراين عينك آفتابي مطلوب بايد مكانيسم‌هاي اشعه UV را كنترل كند درغيراين صورت اثرات فتوشيميايي نامطلوبي در چشم را سبب مي‌شود.

وي گفت: اشعه ماوراء بنفش نور خورشيد در افرادي كه آب مرواريد چشمشان را عمل كرده‌اند، 14 برابر بيشتر از سايرين به قرنيه آسيب مي‌رساند. همچنين افرادي كه از لنز داخل چشمي استفاده مي‌كنند لازم است از عينك‌هاي آفتابي استاندارد كه اشعه ماورا بنفش A و B را جذب مي‌كند،‌ استفاده كنند تا قرنيه و شبكيه از آسيب محفوظ بماند. در غير اين صورت افت شديد ديد براي هميشه در اين افراد ايجاد مي‌شود.


دكتر آقازاده اميري با تاكيد بر آن كه عينك‌هايي كه به قيمت بسيار ارزان و در حاشيه خيابان‌ها به فروش مي‌رسد از استانداردهاي اوليه عينك‌هاي آفتابي برخوردار نيستند، افزود: لازم است عينك‌هاي آفتابي از متخصصان داراي صلاحيت علمي تهيه شوند. مراكز اپتومتري مي‌توانند درصد جذب UV‌ اين عينك‌ها را مشخص كنند.

یکشنبه، اردیبهشت ۲۰، ۱۳۸۸

معرفی یک ابزار عینک سازی


دوستانی که خودشان دستی بر کار تراش یا تنظیم فریم دارند ممکن است چنین ابزاری را دیده باشند نوک آن کمی خمیده است وبعضی انواع آن قسمت نوک پوشش خاصی هم دارد این انبر برای تنظیم پدهای بینی تنظیم دسته ها و لولا و مهمتر از همه برای کوتاه یا بلند کردن نخ فریم های گریف نخ کاربرد دارد

دوشنبه، اسفند ۰۵، ۱۳۸۷

اعلام نظر درخصوص ساخت و فروش عينك طبي از دفتر حقوقی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

اعلام نظر درخصوص ساخت و فروش عينك طبي:
مطابق تبصره 3 ماده يك قانون آموزش مداوم جامعه پزشكي مصوب 1375 ساخت عينك هاي طبي در زمره حرف پزشكي شناخته شده و در آن تبصره قيد گرديده است كه كليه شاغلان حرف وابسته به پزشكي كه داراي موسسه يا دفتر كار هستند و خدماتي در اين زمينه ارائه مي نمايند و كليه مشمولان قانون مربوط به مقررات پزشكي و دارويي و مواد خوردني و آشاميدني مصوب 1334 و اصلاحات آن موظف به شركت در دوره هاي خاص آموزش مداوم هستند و چون حرفه ساخت عينك هاي طبي ( اپتومتريستها ) از جمله حرف مندرج در تبصره ماده يك قانون آموزش مداوم جامعه پزشكي ذكر گرديده و احتساب حرفه ساخت عينك طبي و ضرورت قانوني اخذ پروانه تاسيس محل كار توسط آنان دردادنامه هاي شماره 56 و 64 مورخ 27/7/83 و دادنامه هاي شماره 15-16 مورخ 21/1/84 هيات محترم عمومي ديوان عالي كشور نيز موردتاكيد واقع شده است و مطابق دادنامه هاي شماره 56 و 64 موضوع از قانون نظام صنفي خارج اعلام گرديده لذا به نظر اين دفتر صدور مجوز تاسيس دفتر كار براي ساخت و فروش عينك طبي از جمله وظايف وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي مي باشد .
آيا افرادي قبل از سال 75 مجوز لازم را از واحدهاي ذيصلاح تابعه وزارت متبوع جهت اشتغال در حرف عينك ساز:
"موسسه مربوط به فروش عينك طبي از جمله موسسات موضوع ماده 1 قانون مربوط به مقررات امور پزشكي و داروئي و مواد خوردني وآشاميدني بوده است كه اين امر در سال 1375 طي قانون آموزش مداوم جامعه پزشكي و با احتساب حرفه عينك سازي طبي جزء حرف وابسته به امور پزشكي مورد تائيد قرار گرفته است لذا افرادي كه در سالهاي قبل مجوز لازم از واحدهاي ذيصلاح تابعه اين وزارتخانه دريافت كرده اند با توجه به حقوق مكتسبه ايجاد شده براي آنان مي توانند مبادرت به عينك فروشي نمايند بديهي است همانگونه كه در متن پروانه صادره مندرج مي باشد استفاده از مسئول فني مورد تائيد جهت تصدي مسئوليت فني موسسه در امر ساخت عينك ضروري خواهد بود ."
درخصوص اجراي تبصره 3قانون آموزش مداوم پزشكي كشور مصوب سال 1375 و صدور پروانه ساخت عينك طبي:
در اجراي تبصره 3 قانون آموزش مداوم پزشكي كشور مصوب سال 1375 و آراي وحدت رويه هيات عمومي ديوان عدالت اداري، صدور پروانه ساخت عينك طبي از شمول قانون نظام صنفي و بند (1) ماده 2 و تبصره ذيل ماده مزبور خارج مي باشد و مجوز ساخت و فروش عينك طبي توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي صادر خواهد شد . لذا پلمپ مراكز ساخت و فروش عينك طبي كه با مجوز وزارت بهداشت افتتاح گرديده اند، توسط سازمانهاي وابسته به وزارت بازرگاني در استانها فاقد مجوز مي باشد .

یکشنبه، اسفند ۰۴، ۱۳۸۷

مدعیان اپتیشنری یا صنعتگران بیکار

کاردان های اپتیک امروز خود را اپتیشن می نامند و مدعی ساخت عینک ، لنز و خیلی جیزهای دیگه هستند مطئنا فردا مدعی تجویز عینک و لنز تماسی و یا حتی دارو هم خواهندبود!!!!

جمعه، بهمن ۱۱، ۱۳۸۷

عینک سازی سنتی در شکل مرسوم خود محکوم به فناست

عینک سازی سنتی به این شکل که تجویز کننده در یک محل و طراح و سازنده عینک در جای دیگری هریک جداگانه کار خود را انجام دهند دیگر در هیچ کجای دنیا جایگاهی ندارد و جای آن را شکل جدیدی از مراکز اپتومتری گرفته است که کلیه مراحل معاینه تجویز انتخاب و فیت عینک در یک محل و تحت نظارت یک نفر که در هردو زمینه تجویز و فیت عینک مهارت دارد انجام می شود در شکلی سنتی و قدیمی هرگاه که مشکلی در چشم افزار بیمار پیش می آمد هر کدام از طرفین قضیه تقصیر را به گردن دیگری می انداختند و هیچکدام نه تجویز کننده و نه سازنده مسئولیت مشکل بوجود آمده را برعهده نمی گرفتند در شکل مدرن ارائه خدمات اپتیکی همه مسئولیت تجویز طراحی و ارائه چشم افزار بر عهده یک نفر است و قضاوت نهایی نیز بر عهده بیمار است اگر هرگونه مشکلی در هر کدام از بخشهای تجویز و یا ساخت عینک وجود داشته باشد بیمار فرد اپتومتریست را به عنوان مسئول می شناسد و از او رفع مشکل را طلب می کند و دیگر بین تجویز کننده و سازنده سرگردان نخواهد شد علاوه بر همه اینها مهمتری و یژگی خدمات ارائه شده توسط اپتومتریستها دانش و مهارت آنها در هر دوزمینه پزشکی و فنی است که به آنها امکان بررسی نقادانه مراحل مختلف معاینه ، تجویز و فیت عینک طبی را می دهد به هرحال شکل مدرن اپتومتری الگوی مناسبی را برای همه دنیا ارائه می دهد که تلاشهای عینک سازان تجربی برای مقابله با آن راه به جایی نخواهد برد و عینک سازی سنتی دیر یا زود محکوم به فناست و مراکز نوین اپتومتری بالاخره جایگاه واقعی خود را در جامعه خواهد یافت

چهارشنبه، دی ۲۵، ۱۳۸۷

آیین نامه جدید تاسیس موسسات ساخت و فروش عینک طبی،
انحراف آشکار وزارت بهداشت دولت نهم از موازین علمی و عقلی:


در همان نگاه اول می توان دریافت که این آیین نامه خلاف کلیه موازین علمی و عقلی است از این جهت برخلاف موازین علمی و عقلی است که با اینکار وزارت بهداشت که متولی سلامت مردم جامعه است می خواهد سرنوشت بینایی مردم را به دست کسانی بسپارد که او لا در دانشگاهی فاقد نظارت این وزارتخانه درس خوانده یا خواهند خواند و ثانیا همانطور که قبلا نیز بارها گفته شده کاردانان اپتیک اساسا صنعتگر هستند و کار آنان تعمیر و سایل اپتیکی و ساخت و تولید عدسیهای عینک است و اگر هم بتوانند عدسیهای عینک را تراش داده و بر روی فریم سوار نمایند آنها باید حتما این کار را تحت نظارت یک اپتومتریست انجام دهند و بهیچوجه مجاز نیستند به تنهایی در امر ارائه عینک به بیماران که یک فرایند طبی و پزشکیست وارد شوند اجازه تاسیس موسسات ساخت و فروش عینک به کاردانان اپتیک یک قدم به عقب است و به مفهوم دخالت افرادی خارج از حرفه پزشکی در امر بهداشت و درمان مردم ایران است کاردان اپتیک فقط می تواند بر اساس نسخه اپتومتریست یا چشم پزشک و با هدایت و راهنمایی انان اقدام به تراش شیشه عینک نماید و نباید حق تاسیس و اداره موسسات ساخت عینک را داشته باشد

سه‌شنبه، دی ۲۴، ۱۳۸۷

خدمات اپتومتری

معاینه ،تجویز ، ساخت وارائه عینک طبی همه اجزاء یک سرویس کامل اپتومتری هستند که نمی شود آنها را از یکدیگر جدا نمود برای بهره مندی از خدمات کامل اپتومتری در اولین فرصت به یک اپتومتریست مراجعه نمایید

سه‌شنبه، دی ۱۷، ۱۳۸۷

استفاده از عينک باعث تغيير حالت و گود افتادن چشم‌ها نمي‌شود
يک متخصص و جراح چشم گفت: برخلاف تصور مردم از نظر علمي به هيچ وجه ثابت نشده که استفاده از عينک موجب تغيير در حالت چشم يا تغيير در رنگ پوست اطراف چشم و گود افتادن آن شود.

دکتر عليرضا کشتکار جعفري جراح استرابيسم و دانشيار دانشگاه علوم پزشکي تهران در گفت وگو با ایسنا، در خصوص تأثير عينک در انحراف چشم تصريح کرد: در بعضي مواقع عينک غير از واضح کردن تصوير بر روي شبکيه، بعضي از انواع انحراف چشم را هم درمان مي‌کند.

وي در ادامه افزود: البته استفاده نادرست و نابه‌جا از عينک هم مي‌تواند باعث انحراف چشم شود ولي اين اتفاق در موارد بسيار نادر است.

دکتر كشتكار جعفري در خصوص علت تجويز عينک گفت: در اکثريت موارد هنگامي که اختلال در ديد وجود داشته باشد و علت اين اختلال اشکال در سطوح منکسر کننده (برگشت دهنده نور) و يا شکست دهنده نور باشد عينک تجويز مي شود.

اين عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران عينک را وسيله‌اي فقط براي بهتر ديدن دانست و افزود: استفاده از عينک باعث تغيير در شماره چشم نمي شود بلکه تنها براي بهتر ديدن به کار برده مي شود و تغييري در ساختمان چشم ايجاد نمي‌کند.

وي در ادامه افزود: البته استفاده از عينک براي کودکان در صورت لزوم بايد تجويز شود. چون تجويز عينک باعث رشد طبيعي سيستم بينايي کودک خواهد شد در حالي که در بزرگسالان اين چنين نيست. بنابراين کودکان حتماً بايد در صورت لزوم از عينک استفاده کنند.

اين متخصص و جراح چشم در مورد به کار بردن لنز به جاي عينک گفت: استفاده از لنز ممکن است عوارضي را در پيش داشته باشد و در موارد خيلي استثنايي استفاده از آن توصيه مي‌شود

جدیدترین کتاب عینک سازی